Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Bostadsområden i Grums tätort

Korta presentationer av olika bostadområden i Grums tätort.


Gamla Slottsbron (Karba)
Högt beläget område strax ovanför Slottsbrosundet. Här finns villor och radhuslägenheter. Nära till förskolor och skola med elever från förskola till klass 3. Även nära till båthamn, badplatsen Trulsön och motionsled längs stranden.

Grönberg
Bostadsområde med villor. Nära till Grums Bad- & Sporthall och Jättestenskolan för elever i klass 4-9.

Järpegatan
Område med kommunala hyreshus. Här finns förskola och skola med elever upp till klass 3.

Karlberg
Här finns ett naturnära villaområde på Karlbergsslätten vid norra infarten till orten. Här ligger också en ridskola och gatukök. Nära till Grums kyrka och Nyängen.

Leonardsberg
På en kulle strax söder om Karlbergsslätten ligger Leonardsberg. Nära till ridskola, landsbygd och Grums kyrka.

Mossen
Stort och populärt villaområde med vattnet i söder och närhet till skogen. Här finns fritidshem och det är nära till skola med elever i förskola-klass 3.

Orrby
Bostadsområdet Orrby ligger mitt emellan ortens två skolor. Här finns framförallt hyreshus och radhuslägenheter. Ishall, idrottplats, elljusspår, tennisbanor och en större livsmedelsbutik ligger på området. Nära till fritidshem, vårdcentral, caféverksamhet och Grums bad- & sporthall.

Solbergsgatan/Åsgatan
Här finns flera grupperingar av kommunala hyrehus och ett antal villor. Här ligger också Grums bad- & sporthall, fritidshem och skola för elever i klass 6-9. I korsningen Åsgatan/Orrbygatan ligger Solbergskyrkan. Nära till centrum med tåg-/busstation, gymnasieskola/komvux, handel och service.

Sveagatan/Sveaplan
Sveagatan är centralortens huvudgata som löper genom de centrala delarna. Här finns tåg- och busstation, apotek, vårdcentral, handel och service. Området Sveaplan i centrum består av hyrehus (55+) och affärslokaler.

Östermalm
Bostadsområde med både villor och hyresrätter. Nära till centrum med tåg-/busstation, gymnasieskola/komvux, handel och service. Här ligger Sågverksgatan där man byggde kommunens första bostadsområde (bruksbostäder) på 1920-talet.

Uppdaterad: 2017-08-04