Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Cupseger för Slottsbrons IF i Malung

Det blev Slottsbrons IF:s flickor födda 04 som i stor stil tog hem segern i klassen F13 i den 39:e upplagan av Skinnarcupen i Malung.

Slottsbrons IF flickor 04

Text och foto: Slottsbrons IF


Slottsbrons IF åkte till Malung med två lag, ”Blå” och ”Vit”, med målsättningen att ha roligt, stärka sammanhållningen i gruppen och i bästa fall ta sig till A-slutspel med lagen. Förväntningarna infriades med råge då båda lagen vann sina grupper.

Efter fredagens och lördagens gruppspel stod båda Slottsbrolagen som gruppsegrare i varsin grupp, utan att ha förlorat någon poäng. Det innebar att de inte kunde mötas i semifinal, och det började tändas ett hopp om en drömfinal med båda lagen mot varandra.

Drömfinal
Båda lagen vann planenligt sina semifinaler på lördagseftermiddagen med övertygande spel och ”drömfinalen” var ett faktum. Tjejerna visade bra laganda och bestämde tillsammans på lördagskvällen att oavsett resultatet så var alla vinnare, och att båda lagen skulle fira och hämta priset tillsammans.

”Vi spelar som två lag mot varandra, men vinner som ett”.

Söndagens final blev en tät och välspelad match som efter full tid och förlängning fortfarande stod 0-0 och gick till straffavgörande. Slottsbron ”Vit” drog till slut det längsta stråt efter att målvakten Alma Bergwall räddat tre straffar.

Vassa och stabila
Båda lagen hade under turneringen vassa målskyttar och stabilt försvar. Lova Svärd från Slottsbron ”Vit” vann skytteligan i F13 klassen på sju mål. Andraplatsen delades av Irma Forslund och Sofie Westin från Slottsbron ”Blå”.

Under hela cupen spelade båda lagen ett stabilt försvarsspel. Slottsbron ”Blå” släppte inte in ett mål under hela turneringen och Slottsbron ”Vit” endast två mål. Allt som allt så kan helgen summeras som lyckad med bra väder och en välorganiserad turnering av Malungs IF.

ResultattabellPDF


Uppdaterad: 2017-07-06