Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Snart kan du få anhörigstöd på internet

Missbruk, psykisk ohälsa, demens, ADHD – ett beroende eller en diagnos drabbar fler än en person. Grums kommun har startat ett samarbete med en webbportal där anhöriga anonymt kan få kontakt med andra i samma situation.

Tankarna snurrar – hur mår min vän, min make, min kompis och hur ska jag bete mig? Som anhörig till en person med en diagnos eller ett beroende är det viktigt att få utlopp för sina tankar och känslor.

Grums kommun samarbetar med webbportalen En bra platslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Grundtanken är att nå ut till anhöriga i ett tidigt skede. Tjänsten för invånare i kommunen eller anhöriga till invånare i kommunen beräknas vara igång i januari 2018.

-Anhörigstöd i grupp i en liten kommun kan kännas väldigt utelämnande, därför är det en fördel att kunna samtala över internet, säger Gustaf Cavalli, en av grundarna av En bra plats.

-Det här är en bra möjlighet för våra kommuninvånare att få kontakt med andra i samma situation, säger Mona Boström, biträdande verksamhetschef för socialtjänsten i Grums kommun.

Välkommen att besöka enbraplats.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Se Youtube-filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om En bra plats

Uppdaterad: 2017-12-01