Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Budget- och skuldrådgivning

Vill du ha hjälp att ordna upp en skuldsituation eller en tilltrasslad vardagsekonomi? Då kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen.

Enligt skuldsaneringslagen ska alla kommuner ge skuldsatta personer rådgivning. En budget- och skuldrådgivare kan ge dig råd om hur du kan gå tillväga i din skuld-situation och hjälper till med de ekonomiska beräkningar som behöver göras. Du kan också få råd om vad som krävs för att kunna ansöka om skuldsanering.

För dig som är skuldsatt men som inte uppfyller skuldsaneringslagens krav eller som vill ha andra typer av betalningsuppgörelser kan rådgivaren räkna fram realistiska betalningsförslag. Ni kan tillsammans arbeta för att förhandla fram nya betalnings-villkor hos fordringsägarna.

Grums kommun köper den här tjänsten av Karlstad kommun.
Du hittar kontaktuppgifter med mera på deras webbplats:

Budget- och skuldrådgivning hos Karlstad kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Mer information:

Läs mer om skuldsanering

Besök gärna Konsumentverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du bland annat göra din egen hushållsbudgetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och bilkalkyllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I spalten till höger hittar du länkar till fler webbplatser som vi hoppas kan vara till hjälp.

På Grums kommun kan vi hjälpa dig med Konsumentrådgivning


Uppdaterad: 2016-08-17

Relaterad information